Medlemmer Avlsråd

Rune Gjengedal

Tlf: 95089794 E-post: rune.gjengedal@kbr.no

Presentasjon av Rune:

Mitt navn er Rune Gjengedal, jeg er 35 år og kommer fra Sørlandet, nærmere bestemt Vennesla, jeg er gift, har 2 barn og jobber turnus som brannmann i Kristiansand.

På hundefronten er jeg vokst opp med harehund i huset fra jeg var liten, interessen tok først av for 12-14 år siden, da jeg ble dradd med på min første jaktprøve. Siden da har det gått slag i slag, har hatt eierskap i 5 forskjellige hunder som har resultert i 5 stk jaktchampioner, flere deltagelser på NM og også en gang på Nordisk støverlandskamp.
Egenskapene jeg verdsetter høyest hos en harehund er jaktlyst (søk og guts) samt målet. Hunden skal stå på hele dagen og når losen jaller, skal det være klangfull musikk.
Av tidligere verv i harehund verden, kan jeg nevne styremedlem i FFN, styremedlem i Sørlandet HK, redaktør av Finskstøver'n og redaktør av Harehunden for NHKF.
Å tre inn i avlsrådet blir en spennende oppgave, jeg håper vi kan få til et flott samarbeid med både oppdrettere, tispe/hannhund eiere, FFN og kanskje også noen utenlandskontakter.
Til slutt vill jeg bare si, at vi i avlsrådet ikke sitter på noen fasit, men vi er genuint interesserte i rasen og dens utvikling. Så om noen ønsker innspill, meningsutveksling eller bare en prat, så er det bare å ta kontakt.

Rune Gjengedal

Olav Unnestad

Tlf 41643360 E-post olav.edgar.unnestad@politiet.no

Presentasjon av Olav:

Mitt navn er Olav Unnestad. Jeg er 57 år og bor i Skiptvet kommune. Det å bli spurt om deltagelse i avlsrådet for finskstøver synes jeg er en ære, derfor var det lett å si ja. Jeg har min andre finskstøver nå. Jeg vokste opp med harehunder, men den gangen var det Sweizerstøver som gjaldt. Jeg fikk min første harehund da jeg var rundt 20 år. Den ble det ikke mye greie på da det var andre ting enn harejakt som var spennende…. Etter det har jeg vært innom drever, hamilton, luzerne, og dunker.

Jeg har hatt flere jaktpremierte hunder, men det var først når jeg kom til finskstøver at det ble et championat. Min nåværende hund ble tidlig norsk og svensk jaktchampion. Mine hunder er like mye familiehunder som jakthunder. Selv om det viktigste med finskstøveren selvsagt er det jaktlige så synes jeg vi skal være flinke til å fremsnakke den som familiehund også.

Jeg har stor glede av å studere både norske, svenske og finske linjer innenfor finskstøver rasen.

Ved valg av hund betyr gemytt og jaktlyst mest. Selvsagt håper man på en eksteriørmessig vakker hund, men en funksjonell kropp er vel så viktig.

Ett av mine fokusområder knyttet til rådgivning som medlem av avlsrådet vil være sykdomshistorikk. Det er avgjørende viktig at vi som hundeeiere har mot til å være ærlige om dette tema. For avlsrådet vil det være avgjørende viktig med transparente prosesser.

Jeg lover å gjøre det jeg kan for at dere som hundeeiere skal ha tiltro og tillit til oss som avlsråd. Jeg deltar mer enn gjerne i diskusjoner, men disse må være saklige og foregå i rette fora.

Olav Unnestad

Per Grahn

Tlf: 928 43623 E-post: pergra38@gmail.com

Presentasjon av Per:

Jeg er 50 år, utdannet lærer og jobber som rektor på Sørumsand vgs. Jeg begynte med harejakt i slutten av 80-tallet, for å bli kjent med min kommende svigerfar. Og da ble jeg hektet! Min første finskstøver het Jesper, som jeg arvet av svigerfar som 6 mnd gammel valp. Jesper og jeg lærte av hverandre, Jesper ble NJCH og kom til NM i 1996.

Jeg har tro på å drive allsidig med hundene, og har tidligere gått dressurkonkurranse med finskstøver og gjennomført todagers hundekjøringsløp Seppala-løpet med finskstøver. Nå er jeg så heldig å ha en god jaktkamerat i min kone Marianne, og sammen har vi hatt tre finskstøverkull med kennelnavnet Engeråsen.

Jeg skal bidra etter beste evne i avlsrådet, og ser frem til å samarbeide med de øvrige medlemmene der, oppdrettere og hannhundeiere til det beste for rasen vår.

Av øvrige verv er jeg leder i Romerike harehundklubb og varamedlem i styret i FFN.

mvh Per Grahn

Vara: Andreas Lie

Tlf 9266348 E-post: andreaslievp@gmail.com

Presentasjon av Andreas:

Født en vårdag i mai 1982. Gift med Lise, to barn, utdannet vernepleier hvor jeg jobber som fagansvarlig overfor mennesker med sammensatte og komplekse atferdsutfordringer.

Har siden vårdagen i mai 1982 vært omgitt av finskstøvere, da min far er en ivrig harejeger og hundemann. I skrivende stund har jeg tre finskstøvere; ei på sju år, ei på ett år og ei litta frøken på tre måneder.

Med årene har avl og avlsarbeid blitt mer og mer spennende; og jeg ser frem mot å tilegne meg ny kunnskap og bidra til et godt samarbeid mellom øvrige avlsrådmedlemmer og ikke minst hannhund- og tispeeiere. Jeg setter det å snakke sammen og få til transparente prosesser høyt; noe jeg er sikker på vi skal få til.

Andreas Lie