Medlemmer Avlsråd

Kristian Stubberud

Tlf: 90741765 E-post: kristian.stubberud@statnett.no

Presentasjon av Kristian:

Jeg 28 år og bor i kirkebyggda i Enebakk. Jeg er energitekkninker i Statnett. Er over snittet interissert i hobbyene mine, får høre at jeg går 100% inn for ting når jeg først begynner. Dette har jeg også tenkt å gjøre i avlsrådet. Har vel fått harejakt inn med morsmelka. Oppvåkst med harehunder rundt meg på alle kanter, både Dunker og Finskstøver. Men det er finskstøver som er blitt favoritten. Har drivet med jaktprøver i 10år, vært jaktprøvedommer i 5 år. Var med i avlsnemda i 4 år før jeg gikk inn i avlsrådet. Har hatt mitt første kull nå i 2016, så jeg har liten erfaring når det kommer til avl. Men som leder i avlsrådet skal jeg sørge for at vi jobber for å holde genetiskbredde i rasen og få friske og gode hunder. Jeg har med meg 3 personer til i avlsrådet som sitter med masse erfaring og kunskap, min jobb blir å sørge for at avlsrådet gjør jobben sin og blir et bindeledd mellom oss medlemene, gir dem som trenger det råd om avl til finskstøver og sørge for å holde oss innfor rettningslinjene.

Jeg og faren min er nå innehaver av Skogråkens kennel. Vi har nå 1 hannhund på 13 år, FINJCH NJCH RR HERO og ei tispe på 4 år NJCH RR bukfyllas PIIA og 6 valper med denne kobinasjonen. Ser frem mot mange spennende år med finskstøver.

Medlem: Kurt Ivar Ramsli

Kurt Ivar Ramsli

Tlf: 99285662 E-post: kurt.ivar.ramsli@vabb.no

Presentasjon av Kurt Ivar:

Mitt navn er Kurt Ivar Ramsli, er 51 år, har kone og 3 barn. Bor på Sira i Vest Agder. Jobber som prosjektleder innen oljeservice. Jeg har vokst opp med harehunder og harejakt. Min far hadde Hygen, Dunker og noen av mere ubestemmelig rase. Dette var rene jakthunder og ingen startet på prøve. Jeg selv har vært jaktprøvedommer siden ca 2008.
Min første egne hund var en Beagle - denne hadde for dårlig jaktlyst. Deretter ble det Hygen i mange år, noen meget bra og andre mer på det jevne. Fikk mulighet til å kjøpe en tispevalp med planlagt innkrysning av Finskstøver i Hygenrasen. Valgt hannhund til dette kullet var den gode nedarveren Eno til Smedstad. Dette ble et vellykket kull der 5 av 6 valper ble jaktpremiert og min fikk en 2. og en 3. premie. Denne hunden var født rådyrren og hadde et herlig gemytt. Var også meget pen og ble BIR på utstilling.
Etter denne hunden, så ble det ren Finskstøver. Fikk kjøpt en tispevalp etter NJCH Finnelia's Bjuti til Ivar Kjørmo og NJCH Ekko til Bjørn Ivar Birkeland. Denne viste tidlig talent og ble selv NJCH, og er den beste hunden jeg har opplevd. Ble årets støver i Sørlandets Harehundklubb i 2009/10. Av meritter kan nevnes nr 3 på DM med 1 EP, nr 11 på NM med 1 EP, nr 2 på Norkilpa i Engerdal med 1 EP og dermed kvalifisert til rasemesterskapet i Finland.
Dette så jeg virkelig frem til og vaksine mot rabies ble gitt 2 ganger for å være sikker. Så kom sjokket når vi sjekket om hun hadde nok antistoffer i blodet. Hun responderte nesten ikke på vaksinen i det hele tatt! Stor skuffelse når jeg da måtte melde avbud. Prøvde en siste utvei ved å søke dispensasjon fra mattilsynet, men det gikk heller ikke. Hunden kunne reise til Finland, men kunne ikke være med hjem igjen ... Stella hadde 2 kull, hvorav Karo (etter Dixon) til Kjell Liland nok er den beste med 2x1 ÅP.
Min nåværende hund er Sammalrinteen Liisa, som jeg hentet i Finland som valp. Blir 2 år nå i mai -17. Hun har startet bra, men er foreløpig for ujevn til å starte på prøve.

Jeg har alltid hatt stor interesse av stamtavler og savner fremdeles den gode gamle Årboka, hvor man kunne følge avkom etter hver hannhund og sammenligne resultater. Det skal bli spennende å se om det i sitte i avlsrådet blir så interessant som jeg tror og håper på.

Medlem: Per Sandåker

Per Sandåker

Tlf: 99263643/35045834 E-post: persan@ae.no

Presentasjon av Per:

Eg er 56 år og bor på Felle, ei lita grend som ligger  i Nissedal kommune i Telemark.
Er gift med Ingrid og vi har to voksne sønner sammen. Til daglig arbeider eg som driftsingeniør i agder energi produksjon.
Har drevet med harejakt siden oppveksten, da både far og bestefar var ivrige harejegere. (fekk det inn med morsmelka)
Min første harehund fekk eg i 1971.
Har siden den gang hatt mange hunder. Det var for det meste dunkere men har også hatt sweitserstøvere.

Finsk støver har eg hatt siden 1991.
Har vert jaktprøvedommer siden 1990. Har i dag to Finskstøvere.Njch Tyra og Njch Frøya.

Per Sandåker
Felle, 4865 Åmli

Vara: Øystein Frorud

Øystein Frorud

Tlf: 95123783 E-post: oyfrorud@online.no

Presentasjon av Øystein:

Hei.

Jeg er 57 år og bor i Sarpsborg kommune. Er gift med Anita og har to voksne sønner. Driver som heltidsbonde med egg og kornproduksjon.

Startet med Beagle i –82, kjøpte Dunker i –84, og fikk min første Finskstøver i –87, og siden har det vært finner med vekslende resultater.

Har i dag en hannhund på fem år.

Øystein Frorud

Valpeformidler: Vidar Hagen

Vidar Hagen

Tlf: 95973017 E-post: astridh_hagen@hotmail.com

Fra 20. januar 2018 vil Reinert Vikan vikariere for Vidar i tre uker, frem til 10. februar 2018.

Reinert treffes på mobil 48057611 og e-post: reinert.vikan@gmail.com