Medlemmer Avlsråd

Geir Bakkenstuen

Tlf: 47236599 E-post: geir.bakkestuen@gmail.com

Presentasjon av Geir:

Mitt navn er Geir Bakkestuen er 46 år, gift og har tre barn. Bor i Stange kommune og har fortiden to FinskeStøvere av eget oppdrett under kennelnavnet Brynsåsen’s. Fra tidligere har jeg hatt ulike verv i Hedmark harehundklubb, Finskstøver foreningen og avlsrådet for FinskStøver i Norge. Er blitt tildelt hederstegn av både FinskStøverforeningen i Norge og Finskstøver foreningen i Sverige. Nå har jeg sagt ja til en ny periode i avlsrådet for FinskStøver og gleder meg til å ta fatt på oppgaven og ser frem til ett godt samarbeid med dere alle.

Kasserer: Kurt Ivar Ramsli

Kurt Ivar Ramsli

Tlf: 99285662 E-post: kurt.ivar.ramsli@vabb.no

Presentasjon av Kurt Ivar:

Mitt navn er Kurt Ivar Ramsli, er 51 år, har kone og 3 barn. Bor på Sira i Vest Agder. Jobber som prosjektleder innen oljeservice. Jeg har vokst opp med harehunder og harejakt. Min far hadde Hygen, Dunker og noen av mere ubestemmelig rase. Dette var rene jakthunder og ingen startet på prøve. Jeg selv har vært jaktprøvedommer siden ca 2008.

Min første egne hund var en Beagle - denne hadde for dårlig jaktlyst. Deretter ble det Hygen i mange år, noen meget bra og andre mer på det jevne. Fikk mulighet til å kjøpe en tispevalp med planlagt innkrysning av Finskstøver i Hygenrasen. Valgt hannhund til dette kullet var den gode nedarveren Eno til Smedstad. Dette ble et vellykket kull der 5 av 6 valper ble jaktpremiert og min fikk en 2. og en 3. premie. Denne hunden var født rådyrren og hadde et herlig gemytt. Var også meget pen og ble BIR på utstilling.

Etter denne hunden, så ble det ren Finskstøver. Fikk kjøpt en tispevalp etter NJCH Finnelia's Bjuti til Ivar Kjørmo og NJCH Ekko til Bjørn Ivar Birkeland. Denne viste tidlig talent og ble selv NJCH, og er den beste hunden jeg har opplevd. Ble årets støver i Sørlandets Harehundklubb i 2009/10. Av meritter kan nevnes nr 3 på DM med 1 EP, nr 11 på NM med 1 EP, nr 2 på Norkilpa i Engerdal med 1 EP og dermed kvalifisert til rasemesterskapet i Finland.

Dette så jeg virkelig frem til og vaksine mot rabies ble gitt 2 ganger for å være sikker. Så kom sjokket når vi sjekket om hun hadde nok antistoffer i blodet. Hun responderte nesten ikke på vaksinen i det hele tatt! Stor skuffelse når jeg da måtte melde avbud. Prøvde en siste utvei ved å søke dispensasjon fra mattilsynet, men det gikk heller ikke. Hunden kunne reise til Finland, men kunne ikke være med hjem igjen ... Stella hadde 2 kull, hvorav Karo (etter Dixon) til Kjell Liland nok er den beste med 2x1 ÅP.

Min nåværende hund er Sammalrinteen Liisa, som jeg hentet i Finland som valp. Blir 2 år nå i mai -17. Hun har startet bra, men er foreløpig for ujevn til å starte på prøve.

Jeg har alltid hatt stor interesse av stamtavler og savner fremdeles den gode gamle Årboka, hvor man kunne følge avkom etter hver hannhund og sammenligne resultater. Det skal bli spennende å se om det i sitte i avlsrådet blir så interessant som jeg tror og håper på.

Sekretær: Rune Gjengedal

Tlf: 95089794 E-post: rune.gjengedal@kbr.no

Presentasjon av Rune:

Mitt navn er Rune Gjengedal, jeg er 35 år og kommer fra Sørlandet, nærmere bestemt Vennesla, jeg er gift, har 2 barn og jobber turnus som brannmann i Kristiansand.

På hundefronten er jeg vokst opp med harehund i huset fra jeg var liten, interessen tok først av for 12-14 år siden, da jeg ble dradd med på min første jaktprøve. Siden da har det gått slag i slag, har hatt eierskap i 5 forskjellige hunder som har resultert i 5 stk jaktchampioner, flere deltagelser på NM og også en gang på Nordisk støverlandskamp.
Egenskapene jeg verdsetter høyest hos en harehund er jaktlyst (søk og guts) samt målet. Hunden skal stå på hele dagen og når losen jaller, skal det være klangfull musikk.
Av tidligere verv i harehund verden, kan jeg nevne styremedlem i FFN, styremedlem i Sørlandet HK, redaktør av Finskstøver'n og redaktør av Harehunden for NHKF.
Å tre inn i avlsrådet blir en spennende oppgave, jeg håper vi kan få til et flott samarbeid med både oppdrettere, tispe/hannhund eiere, FFN og kanskje også noen utenlandskontakter.
Til slutt vill jeg bare si, at vi i avlsrådet ikke sitter på noen fasit, men vi er genuint interesserte i rasen og dens utvikling. Så om noen ønsker innspill, meningsutveksling eller bare en prat, så er det bare å ta kontakt.

Rune Gjengedal

Vara: Dag Olav Kjernsholen

Dag Olav Kjernsholen

E-post: dag.olav.kjernsholen@ahk.no

Presentasjon av Dag Olav:

Hei

Jeg heter Dag Olav Kjernsholen og bor i Aurskog. Har hatt Finsk Støver siden jeg var gutt. Hatt Broderns kennel navnet siden jeg hadde første kull sammen med brodern på 80 tallet. Har i dag en Finsk Støver, en Beagle og en Elghund / gråhund.

Jaktprøvedommer og basis på hund i fra Forsvarets hundeskole.

Jeg setter stor pris på jaktlyst og det motsatte på eksteriørfokus. Har vært i avlsrådet for Finsk Støver tidligere, men det er mange år siden.

Dag Olav Kjernsholen